Uzený babaganuš

13.06.2023

Jeden z mých nejoblíbenějších dipů.

Suroviny

2 lilky

1 palice česneku

olivový olej

šťáva z jednoho citronu

1 PL tahini

2 čl uzené papriky

1/2 čl mletého římského kmínu

1/4 čl chilli

sůl, pepř

Postup

Předehřejeme troubu na 220C. Lilek několikrát propícháme vidličkou a dáme do trouby na cca 40 min. Neoloupanou palici česneku dáme do alobalu, zakápneme ol. olejem a vložíme též do trouby na cca 30 min. Po vyndání z trouby lilky rozkrojíme a dužinu dáme do misky pomocí lžíce. Upečený česnek vymačkáme k lilkům. Přidáme zbývající suroviny a vše umixujeme ponorným mixérem. 

© 2023 Trenink kondičního běhu Kladno. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky