Teplý salát z květáku
13.06.2023
Rychlý salát s vůní orientu.

Suroviny
1 květák
100 g kešu ořechů
1 plechovka cizrny
větší hrst rozinek
olivový olej
garam masala
skořice
jarní cibulka
petrželka nasekaná
granátové jablko
Zálivka:
2 PL tahini
2 PL olivového oleje
šťáva z 1/2 citronu
1/2 PL javorového sirupu
Na pánvičce opražíme ořechy a dáme stranou. Květák pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme v procesoru. Na pánvičce rozehřejeme olej a dáme do něj 1PL garam masyly, po chvilce přidáme květákovou rýži, cizrnu, ořechy a rozinky. Restujeme 5-10 min. V misce smícháme ingredience na zálivku a hotový salát s ní přelijeme. zdobíme cibulkou, petrželkou a granátovým jablkem.