Miso polévka

05.03.2023

Lahodná léčivá polévka. Skvělá snídaně.

Suroviny

  • zelenina 3 druhy (mrkev, zelí, pórek) - nebo jakákoliv jiná kombinace
  • mořská řasa (jakákoliv arame, wakame...)
  • kvalitní sojová omáčka (Tamari...)
  • miso pasta (1 PL na 1l vývaru)

Postup

Den předem si připravíme vývar (můžeme jej skladovat i několik dní v lednici). Očistíme a omyjeme zeleninu, následně ji oloupeme a oloupané časti (odpadky) dáme do hrnce spolu s řasou, zalijeme vodou a přivedeme k varu.  Vařme cca 20 min a mezi tím si můžeme zeleninu nakrájet a uložit do lednice. Po uvaření vyndáme z vývaru řasu, kterou také dle potřeby pokrájime a přidáme k zelenině. Vývar přecedíme přes jemné sítko a uchováme také v lednici, pokud ho nechceme rovnou použít. Slupky a zbytky uvařené zeleniny vyhodíme. 

Vývar přivedeme k varu, vložíme do nej nakrájenou zeleninu a vaříme pár min (podle toho, jak chceme mít zeleninu uvařenou). Pak stáhneme plamen a do polévky přidáme miso pastu rozmíchanou ve vodě (neměla by se vařit) a dochutíme sojovou omáčkou.

Tato polévka je plná minerálu a je velmi vhodná při nemoci.

© 2023 Trenink kondičního běhu Kladno. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky