Lasagne z batátů

21.03.2023

Bezlepkové lasagne není jednoduché sehnat. Tady je jednoduchá varianta, jak je nahradit.

Suroviny

batáty

Postup

Batáty oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do vroucí vody a cca 5 min povaříme do poloměkka. Tento krok můžeme vynechat, ale je třeba zapékat o dost déle. Plátky batátů klademe do vymazané zapékací mísy a plníme oblíbenou náplní. Zapékáme v troubě cca 15 min.

V tomto případě jsou lasagne plněné špenátovou směsí a posypané kozím sýrem. 

Špenátová směs

cibulka nakrájená na kostičky

česnek 

olivový olej

čerstvý špenát (popř. mražený)

rýžová smetana 

trošku muškátového oříšku 

citónová šťáva dle chuti

sůl a pepř

Na oleji osmahneme cibulku a česnek. Přidáme špenát a necháme zavadnout. Zalijeme smetanou a dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a citonovou šťávou. 

Dle chuti a možností domácnosti můžeme přidat chilli nebo žampiony nebo sušená rajčata.

© 2023 Trenink kondičního běhu Kladno. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky