Lasagne z batátů
Bezlepkové lasagne není jednoduché sehnat. Tady je jednoduchá varianta, jak je nahradit.
Suroviny
batáty
Postup
Batáty oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do vroucí vody a cca 5 min povaříme do poloměkka. Tento krok můžeme vynechat, ale je třeba zapékat o dost déle. Plátky batátů klademe do vymazané zapékací mísy a plníme oblíbenou náplní. Zapékáme v troubě cca 15 min.
V tomto případě jsou lasagne plněné špenátovou směsí a posypané kozím sýrem.
Špenátová směs
cibulka nakrájená na kostičky
česnek
olivový olej
čerstvý špenát (popř. mražený)
rýžová smetana
trošku muškátového oříšku
citónová šťáva dle chuti
sůl a pepř
Na oleji osmahneme cibulku a česnek. Přidáme špenát a necháme zavadnout. Zalijeme smetanou a dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a citonovou šťávou.
Dle chuti a možností domácnosti můžeme přidat chilli nebo žampiony nebo sušená rajčata.