Karboše z fazolí
01.03.2023
Karboše, které chutnají i masožroutům.

Suroviny
- 2 plechovky fazolí
- 100 g fazolové mouky (může být i z jiné luštěniny)
- 1 malá plechovka rajčatového protlaku
- 2 PL jablečného pyré (nahradit lze dětskou přesnídávkou)
- 1 PL kvalitní sojové omáčky
- 2 ČL jablečného octa
- 2 PL citronové šťávy
- Mleté chilli dle chuti
- Sůl, pepř
- Tuk na smažení (já doporučuji ghí, rýžový olej nebo sádlo)
Postup
Fazole scedíme, propláchneme a rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme vše ostatní kromě tuku na smažení :-), řádně promícháme. V pánvi rozpálíme tuk a vložíme do něj vrchovatou lžíci směsi, kterou rozplácneme a opékáme z obou stran.
