Čočka s rýží

05.03.2023

Jednoduchá čočka s vůní orientu.

Suroviny

1/2 červené cibule nakrájené na podélné plátky

2 stroužky česneku

1 PL olivového oleje

1 hrnek zelené čočky 

1 hrnek rýže

1 čl soli

1 čl římského kmínu

1/2 čl skořice

1 bobkový list

1 červená cibule nakrájená na jemné podélné plátky

1PL olivového oleje

1 čl cukru 

1 čl balsamica

1 svazek čerstvé petržele

1 citron nebo limeta

1 rostlinný jogurt nebo zakysaná smetana

Postup

Na velké pánvi restujte na ol. oleji 1/2 cibule s česnekem asi 5 min, pak přilejte vodu (cca 3,5 hrnku), přidejte opláchnutou čočku, osolte a přiveďte k varu. Přiklopte a vařte cca 10 min. 

Začněte na druhé pánvi připravovat karamelizovanou cibulku. Do pánve nalijte ol. olej a přidejte 1 cibuli nakrájenou na plátky. Za občasného míchání restujte dokud nezačne hnědnout. Pak přidejte lžičku cukru pár min restujte a zakápněte balsamicem a zredukujte. V detoxu můžete tento krok vynechat a cibulku jen restovat do zhnědnutí.

K čočce přidejte propláchnutou rýži, kmín, skořici a bobkový list a zamíchejte. Přiklopte pokličkou a vařte dalších cca 15 min nebo dokud rýže není měkká. 

Rýži servírujte s karamelizovanou cibulkou, čerstvou petrželkou a citronem s jogurtem.

© 2023 Trenink kondičního běhu Kladno. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky