Cizrna na paprice

19.03.2023

Recept podle Hanky Zemanové, který naše rodina miluje.

Suroviny


500 g vařené cizrny, tj. 200 g v suchém stavu 

2 PL ghí

2 cibule, nakrájené najemno

1 PL sladké papriky

sůl

400 ml vody nebo vývaru z cizrny či zeleniny

pár kapek citronové šťávy

1/3 lžičky jemné biohořčice

50 ml rostl. smetany ke zjemnění (můžete klidně vynechat)

1 větší pórek, nakrájený našikmo (zelená část)

Postup

V hrnci orestujte na přepuštěném másle dozlatova cibulku. Poté přidejte sladkou papriku a sůl. Hned přilijte 400 ml vývaru s necelou polovinou vařené cizrny, 2 minuty povařte a vše rozmixujte na jemnou omáčku. Do omáčky přidejte zbytek nerozmixované cizrny a pár minut prohřejte. Dochuťte solí, citronovou šťávou a trochou hořčice (hořčice není nutná, a pokud ji použijete, dejte opravdu jen trošičku). Omáčku můžete zjemnit smetanou a dochutit pórkem.

© 2023 Trenink kondičního běhu Kladno. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky